Αρχική » Ανακοινώσεις Γραμματείας » Προβολή Ανακοίνωσης

09.05.2018

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΩΝΑΣΗ 2018 ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΗΜΕΙΑ

Από ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: Ε. Αθανασιάδη

Οι Διαλέξεις Ωνάση διεξάγονται για δέκατο έβδομο έτος σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση και το Ι.Τ.Ε. και έχουν ως στόχο την περαιτέρω εκπαίδευση και προώθηση νέων, ταλαντούχων επιστημόνων, μεταπτυχιακών και τελειόφοιτων φοιτητών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό στο χώρο των θετικών επιστημών.

Για έως 35 Έλληνες και έως 15 μη Έλληνες φοιτητές που επιλέγονται με βάση τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις προσφέρεται οικονομική ενίσχυση από το Ίδρυμα Ωνάση για τη συμμετοχή τους στις Διαλέξεις Ωνάση στη Βιολογία και τη Χημεία για το 2018 που έχουν ως θέμα:

"Eukaryotic Transcription and its Regulation"

και θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 16 και 20 Ιουλίου 2018 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Κεντρικός ομιλητής των διαλέξεων είναι ο τιμηθείς με Βραβείο Nobel (2006) RogerKornberg.

Οι άλλοι ομιλητές είναι οι: Victor Corces (Howard Hughes Professor, Emory University, USA), Claes Gustafsson (Professor, University of Gothenburg, Sweden), Achilleas Kapanidis (Professor, University of Oxford, UK), Roberto Mantovani (Professor, University of Milano, Italy), Robert Roeder (Professor, Rockefeller University, USA), Lasker Award (2003) in Basic Medical Research, Jesper Svejstrup (Professor, Francis Crick Institute, UK), Ioannis Talianidis (Director, Foundation for Research and Technology Hellas, IMBB, Greece).

Λεπτομερείς πληροφορίες  για τις Διαλέξεις Ωνάση στη Βιολογία και τη Χημεία περιέχονται στην ιστοσελίδα: http://www.forth.gr/onassis/index.php?show=2018-07-16