Αρχική » Ανακοινώσεις Γραμματείας » Προβολή Ανακοίνωσης

Προβολή Ανακοίνωσης

20.12.2022

Πρόσκληση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Αριστείας για Μεταπτυχιακές ή Διδακτορικές Υποτροφίες του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου για το Πανεπιστήμιο “McGill” στο Μόντρεαλ του Καναδά

Από ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: Ελ. Αθανασιάδη

 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μόντρεαλ του Καναδά ενημερώνουν για το Πρόγραμμα Αριστείας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για Μεταπτυχιακές ή Διδακτορικές Υποτροφίες (Stavros S. Niarchos Foundation Fellowships for Excellence in Graduate Education) στο Πανεπιστήμιο ΜακΓκίλ (McGill University).

Οι Υποτροφίες του Ιδρύματος Σταύρος Σ. Νιάρχος για την Αριστεία στη Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση δημιουργήθηκαν για τον εορτασμό της 70ης επετείου των Σχέσεων Ελλάδας-Καναδά.

Οι υποτροφίες απευθύνονται κατεξοχήν σε Έλληνες/νίδες αποφοίτους πρώτου κύκλου σπουδών και καλύπτουν για ένα χρόνο δίδακτρα και τουλάχιστον 15.000€/έτος για έξοδα διαβίωσης.

Ο/Η υποψήφιος/α πρέπει να γίνει δεκτός/ή από το Πανεπιστήμιο ΜακΓκίλ για να εγγραφεί ή να έχει εγγραφεί σε πρόγραμμα πλήρους φοίτησης διαθέτοντας τα προαπαιτούμενα εισαγωγής ως προς το CGPA (Cumulative Grade Point Average). Η υποτροφία δύναται να ανανεωθεί για ένα ακόμα χρόνο εφόσον πληρούνται τα κριτήρια της καλής ακαδημαϊκής πορείας και διατηρείται η συνθήκη της πλήρους φοίτησης.