Αρχική » Ανακοινώσεις Γραμματείας » Προβολή Ανακοίνωσης

11.10.2017

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΗ

Από ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: Ελ. Αθανασιάδη

Η κοινότητα των Βιολόγων της χώρας έχασε χθες τον συνάδελφο καθηγητή Γιάννη Παντή, μετά από 5μηνη παραμονή στην εντατική νοσοκομείου της Αθήνας.

Ο Γιάννης Παντής αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ απ' όπου έλαβε και τη διδακτορική του διατριβή.

Καθηγητής Οικολογίας στο Τμήμα Βιολογίας ΑΠΘ, εργάστηκε με συνέπεια και απίστευτη ενεργητικότητα τόσο στο χώρο της εκπαίδευσης και της έρευνας όσο και στο άνοιγμα της επιστήμης του στην κοινωνία.

Με την ενεργητικότητα και το πάθος που τον διέκριναν υπηρέτησε και σε θέσεις ευθύνης, όπως Αντιπρύτανης του ΑΠΘ, και τελευταία, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας. Από τη θέση αυτή έφυγε μαχόμενος για θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων, σύνδεσης του ακαδημαϊκού χώρου με την κοινωνία.

Το Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του συναδέλφου και στέλνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους δικούς του ανθρώπους.

Αγαπητέ φίλε Γιάννη, καλό κατευόδιο.