Αρχική » Ανακοινώσεις Συνεδρίων - Σεμιναρίων - Διαλέξεων » Προβολή Ανακοίνωσης

Προβολή Ανακοίνωσης

16.09.2019

Εκδήλωση: "1η Διεθνής Νύχτα Νυχτερίδων"

Από ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: Ελ. Αθανασιάδη

 

Η 1η Διεθνής Νύχτα Νυχτερίδων στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών UNEP/EUROBATS και τη στήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων και της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, θα λάβει χώρα στις 22 Σεπτεμβρίου, στις 7:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Δήμου Περιστερίου (πλησίον του Σταθμού Μετρό Περιστερίου - Οδός: Εθνικής Αντιστάσεως και Καραθεοδωρή, Τ.Κ.: 12134) Είσοδος δωρεάν. (Είσοδος από το «Plateia cafe».)

Ο Καθηγητής κ. Λεγάκις Αναστάσιος (Καθηγητής Ζωικής Ποικιλότητας στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών), ο κ. Ιωαννίδης Ιωάννης (Βιολόγος, M.Sc., Ειδικός στην χρήση ειδικών δεκτών υπερήχων νυχτερίδων και στην ανάλυση αυτών) και ο Δρ. Παπαμιχαήλ Γιώργος (Δρ. Επιστημών Περιβάλλοντος, LIFE GRECABAT Project Manager) θα εισαγάγουν τους συμμετέχοντες στον κόσμο των νυχτερίδων! Θα αναφερθούν στην οικολογία των νυχτερίδων, στην συμπεριφορά τους (ηθολογία), στον ηχοεντοπισμό καθώς και στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στο οικοσύστημα οι νυχτερίδες. Μετά από αυτό το εκπαιδευτικό ταξίδι στον κόσμο των νυχτερίδων θα ακολουθήσει επίδειξη των ειδικών δεκτών υπερήχων νυχτερίδων!

Προσκεκλημένοι Ομιλητές:

Καθηγητής κ. Λεγάκις Αναστάσιος, Καθηγητής Ζωικής Ποικιλότητας στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

κ. Ιωαννίδης Ιωάννης, Βιολόγος, M.Sc., Ειδικός στην χρήση ειδικών δεκτών υπερήχων νυχτερίδων και στην ανάλυση αυτών

Δρ. Παπαμιχαήλ Γιώργος, Δρ. Επιστημών Περιβάλλοντος, LIFE GRECABAT Project Manager

Επισυνάπτονται η σχετική αφίσα και πληροφορίες για την εκδήλωση.

Ιστοσελίδα Εκδήλωσης στο Facebook: https://www.facebook.com/events/2383290628659724/

Ιστοσελίδα Εκδήλωσης στην Π.Ε.Β.: https://www.pev.gr/index.php/endiaferonta/vivlia/ekdiloseis/924-1i-diethnis-nyxta-nyxteridon-stin-ellada