Αρχική » Ανακοινώσεις Συνεδρίων - Σεμιναρίων - Διαλέξεων » Προβολή Ανακοίνωσης

Προβολή Ανακοίνωσης

17.06.2017

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών συμμετέχει στο Spoudase 2017 - Μάθετε για τις υποτροφίες που παρέχει

Από ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: Ε. Αθανασιάδη

 

Το ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.) συμμετέχει στο πρώτο Φεστιβάλ Σπουδών "SPOUDASE 2017 HTTP://WWW.SPOUDASE.GR/SPOUDASE_2017" στην Ελλάδα που πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 24 και 25 Ιουνίου.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα πρόγράμματα του Ιδρύματος, τις υποτροφίες του και τις δραστηριότητές του απο΄τους ίδιους τους εκπροσώπους του στο περίπτερου (info-point) του ΙΚΥ εντός του Φεστιβάλ.

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’50, προκειμένου να συμβάλει στην ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού υψηλού επιπέδου για την οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ανάταξη της χώρας, η οποία είχε βγει βαριά πληγωμένη από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, αλλά και τον εθνικό διχασμό.

Μέσω των υποτροφιών του Ι.Κ.Υ.σπούδασαν και διακρίθηκαν στον τομέατους ένα πλήθος σύγχρονων επιστημόνων και καλλιτεχνών. 

Το Ι.Κ.Υ., παρά τα ισχυρά μέτρα δημοσιονομικού περιορισμού, συνεχίζει να επενδύει δυναμικά στους νέους στοχεύοντας στην ενδυνάμωση τόσο του ερευνητικού και επιστημονικού δυναμικού της χώρας,

όσο και του καλλιτεχνικού.  Ειδικότερα, κατά την τελευταία διετία ο αριθμός των υποτροφιώναυξήθηκε σημαντικά, μετά από μια περίοδο περιορισμού αυτών, καλύπτοντας μια ευρεία ομάδα υποψηφίων υποτρόφων (μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταδιδακτορικοί ερευνητές), με αιχμή του δόρατος τη χορήγηση κατά το ακαδ. έτος 2016-2017 περίπου τεσσάρων χιλιάδων υποτροφιών σε προπτυχιακούς φοιτητές, που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικά Ομάδες.

Ο ρόλος του Ι.Κ.Υ. δεν εξαντλείται στο να προσφέρει υποτροφίες. Οι συνεργασίες του Ι.Κ.Υ. με κοινωνικούς φορείς, ιδρύματα και επιχειρήσεις, εξάγοντας αλλά και εισάγοντας γνώσεις και εμπειρία, το αναδεικνύουν ως σημαντικό φορέα κοινωνικής ενίσχυσης και ανάπτυξης. Λόγω δε του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που παρέχει, το Υπουργείο του εμπιστεύτηκε  την υλοποίηση όλων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αφορούν την εκπαίδευση, την κατάρτιση  και τη δια βίου μάθηση, όπως το SOCRATES, το LLP και το ERASMUS+.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ι.Κ.Υ. έχει πιστοποιηθεί για τη διοίκησή του και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει με ISO 9001:2008 και EFQM “Recognized for excellence”.

Με οδηγό τη συνεχή βελτίωση και την ανάπτυξη, παρά τις ακραία αντίξοες τρέχουσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, το Ι.Κ.Υ. κατορθώνει να εξελίσσεται, να εκσυγχρονίζεται, να οραματίζεται και να συμβάλλει σ’ ένα καλύτερο μέλλον για την κοινωνία και ειδικότερα για τους νέους, σχεδιάζοντας και χορηγώντας εξειδικευμένες υποτροφίες.

Στόχος του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΥ είναι όλοι οι νέοι να έχουν πρόσβαση σε υποτροφίες σπουδών και έρευνας, στο πλαίσιο των υφιστάμενων πόρων, αλλά παράλληλα να ενισχύονται οι ομάδες νέων, που είτε διακρίνονται για τις επιδόσεις τους, είτε ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά και οικονομικά ομάδες.

Πληροφορίες για τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα σπουδών βρίσκονται στον ιστότοπο του Ιδρύματος WWW.IKY.GR