Αρχική » Επικοινωνία & Πρόσβαση » Πρόσβαση - Συγκοινωνίες

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ - ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ


Η μετάβαση στην Πανεπιστημιούπολη και συγκεκριμένα στο Τμήμα Βιολογίας εξυπηρετείται από τις ακόλουθες λεωφορειακές γραμμές:

Λεωφορειακές Γραμμές Ο.Α.Σ.Α:

ΓΑΛΑΤΣΙ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ - ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ - Η συγκεκριμένη γραμμή εξυπηρετεί τους περισσότερους φοιτητές, καθώς διασχίζει περίπου τη μισή Αθήνα: Ξεκινά από το Γαλάτσι, περνά από την Πατησίων, την Ακαδημίας (διπλά στο σταθμό του μετρό "Πανεπιστήμιο"), τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας (δίπλα στο σταθμό του μετρό "Ευαγγελισμός", ανεβαίνει τις Λεωφόρους Παπαδιαμαντοπούλου και Παπάγου και καταλήγει στο Νεκροταφείο Ζωγράφου - ακριβώς έξω από την Βόρεια Είσοδο - "Πύλη Ζωγράφου" - της Πανεπιστημιούπολης.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ - ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ (ΚΥΚΛΙΚΗ) ΣΧΟΛΙΚΗ - Η γραμμή αυτή θεωρείται από αρκετούς φοιτητές ως η καλύτερη ίσως λεωφορειακή γραμμή: Ξεκινά από την Κύρια (Δυτική) Είσοδο - "Κεντρική Πύλη" - της Πανεπιστημιούπολης, περνά από την Ευφρονίου, τη Ριζάρη, το Χίλτον, το σταθμό του μετρό "Ευαγγελισμός" αλλά και από όλες τις Σχολές και τα Τμήματα - και από το Τμήμα Βιολογίας (στάσεις "Γεωλογία" ή "Μαθηματικό") - και καταλήγει πάλι στην Κεντρική Πύλη της Πανεπιστημιούπολης.
ΑΚΡΟΠΟΛΗ - ΖΩΓΡΑΦΟΥ - Η γραμμή αυτή ξεκινά από την οδό Ροβέρτου Γκάλλι - κοντά στο σταθμό του μετρό στην Ακρόπολη - περνά από τη Λεωφόρο Συγγρού (Μακρυγιάννη), την Αμαλίας, τη Χαριλάου Τρικούπη, τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (διπλά στο σταθμό του μετρό "Αμπελόκηποι"), διασχίζει τη Λεωφόρο Μεσογείων, περνά από το Νοσοκομείο Παίδων και συνεχίζει - όπως και η γραμμή 608 - στη Λεωφόρο Παπάγου για να καταλήξει στο Νεκροταφείο Ζωγράφου - έξω από την βόρεια είσοδο "Πύλη Ζωγράφου" της Πανεπιστημιούπολης.
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ (ΣΧΟΛΙΚΗ EXPRESS) - Η γραμμή αυτή ξεκινά από την Πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά, περνά από το Δημοτικό Θέατρο, το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας (δίπλα στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Ν. Φάληρο), τη στροφή της Νέας Σμύρνης, το Πάντειο (κοντά στο σταθμό του μετρό "Συγγρού-Φιξ") και μέσω της Λεωφόρου Βασ. Κωνσταντίνου και της Ευφρονίου εισέρχεται στην Πανεπιστημιούπολη και σταματά μπροστά από όλες τις Σχολές και τα Τμήματα - και από το Τμήμα Βιολογίας (στάσεις "Γεωλογία" ή "Μαθηματικό").
ΠΟΛΥΓΩΝΟ - ΓΛΥΦΑΔΑ (ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ) - Η συγκεκριμένη γραμμή εξυπηρετεί κυρίως τόσο αυτούς που κατοικούν στο Πολύγωνο ή κοντά στο Γηροκομείο, τη Λεωφόρο Κατεχάκη, το Στρατιωτικό Νοσοκομείο, το Νοσοκομείο Παίδων και το Λαϊκό Νοσοκομείο, όσο και αυτούς που κατοικούν στη Γλυφάδα, το Ελληνικό, τον Άλιμο, την Αργυρούπολη και την Ηλιούπολη, αλλά πάντοτε σε συνδυασμό με το Εσωτερικό Λεωφορείο της Πανεπιστημιούπολης ή τη γραμμή 250 από την Κύρια (Δυτική) Είσοδο - "Κεντρική Πύλη".